Éttermek
Hideg- és meleg-konyhával rendelkező
bármilyen egyéb szállás

HACCP-rendszer bevezetés és folyamatos működtetése kötelező az élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására és forgalmazására szolgáló egységek területén.

18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről alapján

Az élelmiszer-biztonsági törvény alapján a rovar és rágcsálóirtó tevékenység kötelező jellegű, melyet kizárólag szakképzett személy végezhet, és évente legalább kétszer preventív jelleggel el kell végezni akkor is, ha egyébként a kérdéses területen nem jelentkezett rovar vagy rágcsáló.

Járványügyi rendelet (18/1998 (VI. 3.) NM rendelet) 4. mellékletében:

az élelmiszeripari szakágazatoknál (élelmiszerek és italok előállítására, tárolására, szállítására szolgáló helyek, piacok, vásárcsarnokok, vendéglátó-ipari és közétkeztetési egységek) az alábbi egészségügyi kártevők ellen kell védekezni:

Házi legyek ellen szezonális védekezést kell végrehajtani: rendszeresen, program szerint, szakképesített személynek.
Csótányok és rágcsálók: megtelepedésük és elszaporodásuk megelőzéséről gondoskodni kell. Rendszeresen, program szerint, szakképesített személynek.

A HACCP-ben jogszabály szerint történő kártevőirtás:

  • az üzemeltető számára minimális költséget jelent
  • a jogszabályi előírásoknak maximálisan megfelel
  • hatékony védelmet biztosít a rovarok és rágcsálókkal szemben.

Legutóbbi bejegyzések

Kategóriák

Meta

Kérem az árajánlatot MOST!